post

Balsamico azijn is een populair ingrediënt in saladedressings, marinades, en vele andere voedingsmiddelen. Het is heeft een onderscheidende smaak die vaak wordt omschreven als vet, wrang, en complex.

Sommige studies suggereren dat balsamico azijn extra voordelen voor de gezondheid heeft, variërend van het verbeteren van iemands teint tot het verlagen van het cholesterolgehalte en het helpen bij gewichtsverlies.

In dit artikel kijken we naar een aantal mogelijke gezondheidsvoordelen van balsamico azijn.

Verbetering van de gezondheid van de huid

Balsamico azijn bevat antimicrobiële verbindingen, azijnzuur, en antioxidanten. Deze componenten kunnen helpen om de teint van een persoon na verloop van tijd te verbeteren.

Andere zuivere azijnsoorten zijn plaatselijk op de huid aangebracht om acne te verhelpen. Balsamicoazijn kan echter vlekken veroorzaken, dus moet niet direct op de huid worden aangebracht.

Bevordert een gezonde spijsvertering

Azijnzuur is de actieve stof in balsamico-azijn. Dit zuur bevat stammen van probiotica die de spijsvertering bevorderen.

De probiotica in azijnzuur kunnen helpen bij het bevorderen van een goede darmgezondheid en spijsvertering, terwijl het de algehele immuunfunctie ondersteunt.

Verlagen van cholesterol

Balsamico azijn kan helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte. De antioxidanten in balsamicoazijn helpen bij het blokkeren van giftige cellen in het lichaam die het cholesterolgehalte kunnen verhogen.

Verliezen van gewicht

De probiotica in balsamicoazijn kunnen ook helpen om iemand langer een vol gevoel te geven.

Behandeling van wonden

Balsamicoazijn wordt al vele jaren gebruikt om wonden te helpen behandelen. Er wordt gesuggereerd dat balsamicoazijn schimmelwerende, antivirale en antibacteriële eigenschappen heeft. Deze beweringen zijn echter niet goed onderzocht.

Verlichting van congestie

Sommige mensen gebruiken balsamico azijn om congestie te helpen behandelen. Om dit te doen, kan iemand een paar druppels azijn toevoegen aan stomend water en de damp inademen.

Verminderen van zure reflux

Mensen kunnen proberen balsamicoazijn te gebruiken om zure reflux of brandend maagzuur te helpen verminderen.

Deze remedie werkt misschien niet voor iedereen, dus het is een goed idee om het in kleine hoeveelheden te proberen en enkele uren te wachten om te zien of het de symptomen beter of slechter maakt.

Lees ook: 3 voordelen van online escape room spellen voor kinderen