post

Ken je de voordelen van het investeren in onroerend goed? Heb je er ooit over nagedacht hoe de rijken de groei van hun rijkdom gemakkelijk lijken te maken? Denk je dat je te zijner tijd in staat zult zijn om comfortabel met pensioen te gaan? Misschien nog wel belangrijker; ben je je ervan bewust dat je moet investeren, maar weet je gewoon niet waar je moet beginnen?

Als je “ja” hebt geantwoord op een van de vorige vragen, is de kans groot dat je zelf nog veel meer vragen hebt. De financiële wereld van vandaag is even intimiderend als intrigerend. Met het juiste inzicht kan investeren echter een van de meest lucratieve inspanningen zijn waar je aan deelneemt. Met name het investeren in onroerend goed heeft keer op keer bewezen dat het kan dienen als een vermogensopbouwend vehikel voor slimme beleggers. Experts zoals de Belgische investeerder Frank Monstrey hebben honderden eigendommen in elke marktconditie omgedraaid, wat definitief bewijst dat onroerend goed een levensvatbare investeringsstrategie is.

Het volgende werd gecreëerd om je te helpen enkele van de investeringsmogelijkheden te begrijpen die je ter beschikking worden gesteld, en waarom wij denken dat investeren in onroerend goed de superieure optie is:

Fiscale voordelen

Belastingen zijn een van de grootste kostenposten voor iedereen – laat staan voor een vastgoedbeleggingsmaatschappij. Er zijn echter manieren om het verlies van geld aan belastingen met onroerend goed te bestrijden. Huurwoningen, appartementen, leegstaande grond, commerciële gebouwen, industriële, winkelcentra en magazijnen bieden allemaal hun eigen variatie aan belastingvoordelen.

Cashflow

Misschien is ieders favoriete voordeel, de cashflow is in wezen winst. Cashflow is wat overblijft na het innen van de huur en het betalen van de hypotheek, belastingen, verzekeringen en eventuele reparaties.

Dekking tegen inflatie

nflatie wordt gedefinieerd als een aanhoudende stijging van het algemene prijsniveau voor goederen en diensten. Met andere woorden, het zorgt ervoor dat elke euro die je bezit in de loop van de tijd een kleiner percentage van een goed of dienst koopt. Voor voorraden is bijvoorbeeld meer geld nodig om te kopen met de toename van de inflatie. In wezen verhindert de inflatie dat je geld zo ver gaat als het zou hebben gedaan. Onroerend goed daarentegen dient als afdekking tegen inflatie. In tegenstelling tot bijna elke andere beleggingsvorm reageert vastgoed verhoudingsgewijs op inflatie. Naarmate de inflatie toeneemt, stijgen ook de huurprijzen en de huizenprijzen.

Lees ook: Drie manieren om een ongelijke vloer te egaliseren