post

Zoals in elke bedrijfstak zijn er organisaties die alternatieve routes aanbieden voor een bezoek aan jouw plaatselijke dealer. Je moet echter voorzichtig zijn, aangezien de meeste van deze online verkopers alleen maar uit zijn op een verkoop. Het idee om een voertuig, vooral een rolstoeltoegankelijk voertuig, ongezien online te kopen is over het algemeen niet het beste idee, en wij waarschuwen je voor het doen van een dergelijke aankoop. Zeker, de kleine kostenbesparingen kunnen verleidelijk zijn, maar we hebben keer op keer gezien dat deze bedrijven hun klanten een gehandicaptenvoertuig leveren dat niet past, of niet aan hun behoeften voldoet, en hen op het einde achterlaat zonder de juiste service opties en ondersteuning.

Dus heb je een rolstoelbus te koop of wil je er een kopen? De volgende lijst van overwegingen is ontworpen om je verder te helpen in jouw reis, en om te helpen verlichten eventuele zorgen die je zou kunnen hebben.

Ken de waarde van kwaliteit en ervaring

Zoals de meeste producten, is ook de mobiliteitsindustrie verzadigd met ondermaatse, “aangepaste” toegankelijke voertuigen. Wij raden je dringend aan zeer voorzichtig te zijn wanneer je een van deze voertuigen overweegt. Deze voertuigen worden meestal verkocht door bedrijven die hun producten alleen online verkopen, zonder een landelijk ondersteunend dealernetwerk. Deze voertuigen worden vaak ongezien verkocht, wat vaak resulteert in kopers wroeging na de verkoop en gebrek aan onderhoudsmogelijkheden.

Bij het overwegen van een dealer voor een aankoop, is het de sleutel om een dealer met een track record van de prestaties te vinden. Heeft de dealer een goede reputatie? Hoe tevreden zijn hun klanten? Hebben ze verwijzingen en/of klantenbeoordelingen beschikbaar? Zijn er ontevreden klachten of de procureur-generaal van de staat? Kortom, doe jouw huiswerk over zowel de dealer als het product dat je overweegt te kopen.

Overweeg de garantie

Hoewel je er meestal niet aan denkt tot je het nodig hebt, is de garantie van het product dat je kiest belangrijk bij een aankoop zoals een rolstoeltoegankelijk voertuig. De meeste gerenommeerde ombouwbedrijven bieden garanties op hun nieuwe ombouwonderdelen die overeenkomen met de garantie op het chassis van het voertuig. Meestal is dit een garantie van 3 jaar/36.000 mijl. Er zijn echter tal van alternatieven die je kunt overwegen als je een langere dekking wenst. Vraag een mobiliteitsadviseur om meer informatie.

Zorg voor de juiste pasvorm

We kunnen het belang van dit aspect bij de aankoop van een rolstoeltoegankelijk voertuig niet genoeg benadrukken. De grootte van de rolstoelgebruiker, de grootte van de rolstoel zelf en de grootte van het gezin/de inzittenden moeten allemaal in aanmerking worden genomen bij het selecteren van het juiste voertuig, naast vele andere factoren. Hier wordt het uiterst belangrijk dat u volledig transparant bent over uw handicap, eventuele beperkingen en behoeften, zowel onmiddellijk als in de toekomst. Net als bij elke handicap zijn er vele variabelen die een rol spelen en die beslissingen kunnen beïnvloeden: leeftijd, mate van handigheid, en talloze andere. Jouw antwoorden op deze vragen zullen het voor een mobiliteitsadviseur mogelijk maken om het juiste type, formaat en model van toegankelijk voertuig aan te bevelen dat nodig is om aan jouw behoeften en wensen te voldoen.

Lees ook: Hoe werkt een balanceermachine?