post

Op dit moment biedt de markt veel materialen voor wanddecoratie. Je kunt kiezen voor verf, gips, tegels, behang. Een van de moderne coatings die de aandacht verdient, is renovlies behang voor de muur. Ze hebben een lange levensduur, zijn ideaal om te schilderen, worden vertegenwoordigd door een breed scala aan kleuren en soorten en zijn zeer praktisch in gebruik. Steeds meer kopers stoppen hun keuze op hen.

Bijzondere kenmerken

Renovlies – ook wel glasvezel genoemd –  is een decoratieve wandbekleding op basis van speciaal glas. Het wordt verwarmd tot hoge temperaturen, en in deze toestand worden de vezels getrokken om garen te vormen, dat van verschillende dikte en types kan zijn. Vervolgens wordt het garen tot stof geweven.

Het behangpapier van glasdoek heeft de textuur

Hun voorkant ziet eruit als decoratieve weven, die kan worden van verschillende soorten: diamanten, bladeren, geometrische vormen, abstracte lijnen, bloemen.

Glasvezelbehang is geschikt voor het beplakken van verschillende oppervlakken

Beton, kunststof, metaal, hout, gipsplaat, baksteen en spaanplaat zijn allemaal geschikte oppervlakken om op glasvezelbehang te plakken. De voorwand wordt geprepareerd – gegrond. Als er gaten zijn, moeten deze worden gerepareerd.

Dankzij de glasvezels dienen dergelijke behangpapieren 20-30 jaar met een correct gebruik en onderhoud. Ze kunnen meerdere keren worden geschilderd (tot 6 keer) zonder het uiterlijk aan te tasten.

Op dit moment proberen fabrikanten glasvezelbehang te produceren met nieuwe functies, bijvoorbeeld magnetisch of met extra geluidsreductie.

Soorten

Afhankelijk van verschillende criteria kan glasvezel van verschillende types zijn.

Textuur

  • Glad wandpapier staat voor “web” (glasvezel). Ze zijn het perfecte oppervlak om te schilderen. Bovendien kan het “spinnenweb” kleine scheurtjes en oneffenheden in de muur gladstrijken. Het combineert een versterkende en decoratieve functie.
  • Ontlasting. Zo’n materiaal heeft een meer poreuze structuur, een groter gewicht en een grotere dichtheid. Het is minder gevoelig voor uitrekking en vervorming en is goed geschikt voor de uiteindelijke afwerking van de muur.

Kwaliteit

  • Eerste rang. Ze hebben een hoge kwaliteit, lange levensduur, zeer dicht – van 100 g / m². De prijs van een dergelijk materiaal is hoog
  • Tweede rang. Kwaliteit op een gemiddeld niveau, tijdens de werking kan zich onvoorspelbaar gedragen. Als u kiest voor producten van bekende buitenlandse merken, zal het behang van voldoende hoge kwaliteit zijn. De tweede graad zal alleen een niet-standaard lengte van het doek aangeven.
  • Economy grade. Behang van lage kwaliteit met een korte levensduur en een lage dichtheid. Ondanks dit, zijn de meest populaire optie onder kopers vanwege de aanvaardbare kosten.

Lees ook: Waarom is diamond painting zo uniek?