post

Eindelijk klaar om van het net af te komen? Het is niet zo eenvoudig als het zou moeten zijn, maar hier zijn een paar gemakkelijk te volgen stappen die je in de juiste richting moeten wijzen.

Verwijder jezelf van de gegevensverzamelingssites

Er zijn bedrijven die je informatie verzamelen. Ze worden data brokers genoemd, en ze hebben namen als FaceBook, PeopleFinder, en nog veel meer. Ze verzamelen gegevens van alles wat je online doet en verkopen die gegevens vervolgens aan geïnteresseerde partijen, meestal om meer specifiek aan je te adverteren en je meer spullen te verkopen.

Nu kun je zelf zoeken op deze sites en dan elke site afzonderlijk behandelen om je naam te laten verwijderen. Het probleem is dat de procedure voor het afmelden van elke site anders is en dat het soms gaat om het versturen van faxen en het invullen van het fysieke papierwerk. Fysiek. Papierwerk. Welk jaar is dit ook alweer?

Hoe dan ook, een eenvoudigere manier om het te doen is het gebruik van een service zoals White Canvas op whitecanvas.eu/.

Wees gewaarschuwd: Als je je van deze data-makelaarssites verwijdert, verwijder je je ook meestal van de Google-zoekresultaten, waardoor het voor mensen veel moeilijker is om je te vinden.

Verwijder je gegevens rechtstreeks van websites

Controleer eerst bij je telefoonmaatschappij of mobiele provider of je niet online staat en laat ze je naam verwijderen als dat wel het geval is.

Als je een oude forumpost of een oude gênante blog die je destijds schreef wilt verwijderen, moet je individueel contact opnemen met de webmaster van die sites. Je kunt kijken op de Over ons of Contacten sectie van de site om de juiste persoon te vinden om contact op te nemen of ga naar www.whois.com en zoek de domeinnaam op waarmee je contact wilt opnemen. Daar vindt je informatie over wie je precies moet contacteren.

Helaas zijn particuliere website-exploitanten niet verplicht om je berichten te verwijderen. Dus, wanneer je contact opneemt met deze sites, wees dan beleefd en geef duidelijk aan waarom je de post wilt laten verwijderen. Hopelijk volgen ze het daadwerkelijk op en verwijderen ze het.

Lees ook: Redenen voor het kopen van tweedehands juwelen