post

Ondervloeren zijn meestal beton, multiplex of spaanplaat. Hier zijn drie methoden om ongelijkmatige vloerproblemen aan te pakken.

>>> Voor professionele hulp van egaliseerbedrijven kun je terecht bij egaliseren.nl, de vloer egaliseren kosten kun je hier bekijken. <<<

Screening met behulp van een zelfnivelleringscompound

Screening is een proces dat gebruik maakt van een zelfnivellerende verbinding om de oneffenheden van de vloer op te vullen, waardoor een glad, vlak oppervlak ontstaat.

Het materiaal wordt ook wel zelfnivellerend beton, beton egalisatiemiddel, latex egalisatiemiddel of zelfnivellerende onderlaag genoemd. Het wordt geleverd als een poeder en vervolgens gemengd met water tot een beslag-achtige consistentie. Meestal gebruikt op betonnen vloeren werkt het ook op multiplex vloeren.

Als een kleine kanttekening, als je van plan bent om hardhouten vloeren te installeren over beton, wil je misschien leren over de 3 aanbevolen methoden.

Omdat het zich als een pannenkoekenbeslag verspreidt, stroomt het in dips, gaten en scheuren. Eventuele rimpelingen in het oppervlak van dekvloeren of troffels zullen binnen enkele minuten verdwijnen terwijl het nog vloeibaar is. We gaan in de voorbereiding en hoe het te gebruiken in een minuut.

Nieuw multiplex om beschadigd hout te vervangen

Soms zijn er alleen nieuwe multiplexplaten nodig voor de ondervloer. Waterschade en ouderdom kunnen de ondervloeren vervormen of verrotten. Als de draagbalken in goede staat zijn, is dit een relatief snelle en eenvoudige oplossing.

In sommige gevallen kan multiplex direct boven beton worden geplaatst, zolang het beton maar vlak en glad is. Het multiplex wordt de nieuwe ondervloer met de hardhouten vloer erop. Je zult door het hout moeten boren en in het beton moeten boren om het vast te zetten. Multiplex kan meestal lichte onvolkomenheden en golven in het beton overspannen, maar controleer of elke 4×8-plaat vlak is en dezelfde hoogte over de vloer heeft.

Slijpen van hoge vlekken

Het is mogelijk om hoge plekken op beton te slijpen als er maar een paar hobbels zijn. Je kunt een betonmolen huren voor €150 tot €200 per dag. Als het slijpen van een paar plekken elimineert dat je het geld en de tijd moet besteden aan het gebruik van een vloeregalisatiemiddel, dan moet het zichzelf terugbetalen, in ieder geval in de bespaarde tijd.

Lees ook: Wat is het verschil tussen 3D en 5D diamond painting?