post

Wist je dat, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bepaalde wolsoorten, zijde en delicate stoffen gewoon in de wasmachine kunnen worden gewassen?

Ben je toe aan een nieuwe wasmachine? Bekijk hier de Miele wasmachine aanbieding.

Hier zijn enkele populaire wasmythes waarvan je misschien al gehoord hebt en die wij zullen rechtzetten.

Hoe meer wasmiddel je gebruikt, hoe schoner je kleren zullen zijn

Het lijkt redelijk om aan te nemen dat als je je kleren schoner wilt hebben, je meer zeep moet gebruiken, maar zo werkt het niet. Als je meer wasmiddel gebruikt dan nodig is, ontstaat er te veel schuim, wat betekent dat je meer water moet gebruiken om jouw kleding te spoelen om het resterende wasmiddel te verwijderen.

Raadpleeg altijd het etiket van jouw wasmiddel voor de aanbevolen dosering. Of gebruik een automatische doseerinrichting die de exacte hoeveelheid vloeibaar wasmiddel voor elke wasbeurt bepaalt en afgeeft.

Jouw wasmachine hoeft niet gewassen te worden

Hoewel het misschien vreemd lijkt dat je jouw wasmachine moet wassen, is het een goede gewoonte om hem van tijd tot tijd een schoonmaakbeurt te geven.

Draai een trommelreinigingsprogramma of een ander wasprogramma dat werkt op 90°C met een lege lading.

Dit verwijdert geurveroorzakende bacteriën en geeft het trommeloppervlak een goede schoonmaakbeurt. Voeg een ontkalker toe om kalkaanslag veroorzaakt door hard water te verwijderen.

Koud wassen is beter voor het milieu

Een koude wasbeurt verbruikt misschien minder energie, maar reinigt sterk vervuilde kleding niet perfect.

Verwarmd water zorgt voor een meer hygiënische reiniging door bacteriën te doden. De meeste wasprogramma’s kunnen temperaturen tot 60°C bereiken, voor de beste wasresultaten.

De hoge temperatuur in de droger is de reden dat jouw kleding krimpt

Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat bepaalde stoffen sneller krimpen dan andere. Daarom is het belangrijk om op het etiket van uw kleding te kijken of deze geschikt is voor drogen in de wasmachine. Gebruik ook altijd het juiste droogprogramma, want verschillende stoffen hebben verschillende hittedrempels.

Lees ook: Voordelen van het gebruik van hernieuwbare energie in 2021