post

We willen graag een beroep doen op alle zintuigen tegelijk – en hoe groter de verscheidenheid, hoe bevredigender het effect. Dit is wat er gebeurt in onze ontworpen buitenruimtes, zelfs zonder veel menselijk ingrijpen. Gezondheids- en zorgbewegingen stellen nu dat we behoefte hebben aan herstel, wat kan worden geleverd door een interieur dat spreekt tot de zintuigen. Tapijten, tapijten en textielstructuren zijn een welkome aanvulling op een ruimte en voorzien in deze behoefte. Hun vrijwel onbeperkte keuze aan combinaties, van materialen en kleuren, oppervlak en structuur, maken het mogelijk om allerlei effecten te bereiken – op plafonds of muren, op vloeren of zelfs vrij hangend in de ruimte. Het tapijtfabrikant Webkarpet.nl/ is een virtuoze speler op het toetsenbord van sfeervolle effecten die textiel biedt. Als het tapijt goed is, is de ruimte in orde. Met goed gekozen tapijten, of structurele textieloplossingen, kunt u ruimtes laten vibreren.

AKOESTISCHE ELEMENTEN

Tapijten hebben verschillende akoestische eigenschappen, die dienen als geluidsisolatie tussen ruimtes in een gebouw, en ook helpen om het geluidsniveau in een enkele ruimte te dempen.

HYGIENE

Wol verbetert de kwaliteit van de lucht in een ruimte aanzienlijk door een regulerende invloed uit te oefenen op de luchtvochtigheid. Het kan 30% van zijn eigen gewicht in de vorm van vocht absorberen zonder vochtig aan te voelen. Wolvet is bestand tegen natte vlekken. Het bindt ook andere vormen van vuil – zoals stof, en allergische stoffen zoals mijten – effectief vast. Wol is ook antistatisch.

VEILIGHEID

Je hebt een veilige voet op een tapijt, en het is onwaarschijnlijk dat je uitglijdt. Dit is vooral belangrijk in ruimtes waar kinderen of ouderen tijd doorbrengen.

GEZOND LOPEN

De zachte, elastische vezels van een tapijt stimuleren een verende wandeling die gemakkelijk is voor de gewrichten. Het effect kan worden vergeleken met dat van het lopen over een bosbodem of een weiland.

WARMTE-ISOLATIE

In vergelijking met alle andere vloerbedekkingen levert tapijt een belangrijke bijdrage aan de warmte en het comfort. Niet alleen geven textiele vloerbedekkingen een optische indruk van warmte, objectieve metingen bewijzen ook dat ze de warmte vasthouden.

Lees ook: 5 Voordelen van het zijn van een advocaat