post

Zoals je inmiddels waarschijnlijk weet, is PVC een veelzijdige polymeerverbinding die in vrijwel alles wordt gebruikt. Wat je misschien niet weet is dat PVC-vloeren snel een van de meest populaire soorten vloertegels aan het worden zijn, zowel commercieel als residentieel.

Contacteer PVC vloeren Den Haag voor meer informatie.

Is PVC en Vinylvloeren hetzelfde?

In één woord, ja. Vinyl is een andere term voor PVC-verbinding, dus in wezen is de vinylvloer gemaakt van PVC (vinyl) verbindingen. Dus, zonder verdere omhaal, hier zijn 5 dingen die je moet weten over PVC-vloeren, en waarom je het moet installeren.

Het is mooi

PVC-vloertegels zijn er in vele soorten en maten. Ze kunnen worden gemaakt in verschillende kleuren die passen bij het thema of de inrichting van een ruimte of kamer. De vloertegels in de kleur zwart zijn het meest populair, wat erg handig is voor werkplaatsen en garages waar je het onderhoud laag en de duurzaamheid hoog wilt hebben!

Het is robuust

PVC is een van de meest robuuste en duurzame materialen ter wereld. Het kan worden gemaakt om vlamvertragend en oliebestendig te zijn en is van nature resistent. Het is bestand tegen grote hoeveelheden voetverkeer en tegen voertuigverkeer en olielekkages. Je zult het vaak tegenkomen in sportscholen in de gewichten sectie omdat het gemakkelijk te reinigen is en veel gezonder is dan tapijt. In jouw huis is het geweldig voor keukens en garages, en vooral kinderkamers waar vaker gemorst wordt.

Het is echt gemakkelijk te leggen

Het leggen van houten vloeren of traditionele tegels kan een echte pijn doen. Je hebt allerlei dingen nodig zoals voegwerk en houtvuller. PVC- of Vinylvloeren zijn er in een aantal opties, waaronder tegels, planken en vellen om er maar een paar te noemen. Vaak zitten ze ook in elkaar, waardoor het nog makkelijker is om ze te laten passen. Als je een ruimte hebt die niet helemaal perfect op maat is voor jouw vinylvloer, kun je het uiteinde gewoon netjes afknippen.

Het is veilig en hygiënisch

Polyvinylchloridevloeren zijn gemakkelijk te reinigen, hygiënisch en kunnen slipvast zijn. Omdat PVC (vinyl) vloeren bacterievrij kunnen zijn, kan het een beter alternatief zijn voor tapijt en poreuze tegels. Om ze te reinigen heb je gewoon een dweil en wat schoonmaakmiddel nodig. Veeg om eventueel staand vuil te verwijderen en geef ze een snelle dweil om jouw vloeren weer hun oorspronkelijke sprankelende glans te geven.

Het is kosteneffectief

De installatie van PVC-vloeren is veel kosteneffectiever dan vele andere vloeropties. Er zijn vele soorten beschikbaar voor bijna elk budget. Wanneer PVC-verbinding wordt gemaakt, is het een efficiënt proces. Het gebruikt ook minder water dan cement en minder chemicaliën dan andere processen.

Lees ook: Soorten lichtschakelaars en dimmers die je moet kennen