post

Koop je je eerste e-scooter? Nog niet eerder de kans gehad om er een te rijden? Wel, in dat geval is een elektrische scooter op instapniveau misschien wel beter voor jou. Wil je online scooter kopen? Check eerst de aspecten hieronder om te beslissen wat voor een scooter het beste voor je is.

Snelheid

Tegenwoordig kun je een e-scooter krijgen die snelheden van 40 mph kan bereiken, maar heb je die echt nodig? Zoals wij het zien, zult u rond de stad enkel fijn met een elektrische scooter zijn die van rond 15 MPU kan trekken, die reeds meer dan vijf keer de snelheid is te voet (zonder het lopen, duidelijk) zult bereiken. De snelheid wordt ook bepaald door het type ondergrond waarover je beschikt. En we weten allemaal dat niet elk stuk asfalt glad is rond de stad. Maar er zijn e-scooters die tot 40+ mph in staat zijn. Maar vraag jezelf dan nog maar eens af: is deze topsnelheid een realistisch doel voor je? Wil je met deze snelheid met geparkeerde auto’s slalommen? Natuurlijk, als je een veilige ruimte kunt vinden met glad asfalt en geen obstakels, dan kan een 40-mph e-scooter wel leuk zijn, maar anders zul je nooit ten volle kunnen genieten van zijn mogelijkheden.

Gerelateerd: Voordelen van het bezit van een motorfiets

Vermogen

De elektromotor van een e-scooter kan een vermogen hebben van slechts 250W of 6.720W. De meeste e-scooters bieden echter een vermogen van ongeveer 500W en 2000W, afkomstig van één of twee elektrische motoren in het wiel of de wielen. Een krachtige elektromotor is handig wanneer je woon-werkverkeer een steilere helling heeft of wanneer je lange, rechte stukken glad asfalt met weinig verkeer aflegt, wanneer je sneller op topsnelheid wilt komen – of een bepaalde kruissnelheid waarmee je tijd kunt besparen en je bestemming kunt bereiken zonder te laat te komen.

Bereik

Probeer na te denken over hoe je de e-scooter gaat gebruiken. Is je woon-werkverkeer vrij lang? Dan wil je misschien een elektrische scooter die is uitgerust met een grotere batterij. Natuurlijk verhoogt het kiezen voor een grotere accu niet alleen de kosten, maar voegt ook meer gewicht toe aan de mix, iets wat we in de volgende sectie zullen bespreken. Als je echter van plan bent om de e-scooter in het weekend te gebruiken voor een milde wandeling door het park, dan heb je niet per se een lange-afstandsscooter nodig.

Heeft dit artikel je geholpen om te je te helpen naar welke aspecten je moet kijken voor je een scooter koopt? Een scooter online kopen kan nu op fastfuriousscooters.nl/.