post

Voordat je jouw volgende industriële vetspuit koopt, vergelijk je eerst de verschillende modellen en leer je welke eigenschappen iedere vetspuit nodig heeft. Bekijk op Ancotech de soorten vetspuiten. Lees hieronder de acht eigenschappen die elke professionele vetspuit zou moeten hebben.

Geharde bus en plunjer

Geharde bus en plunjer met metaal-op-metaalspeling die past in de .0001 (één tienduizendste inch) zorgt ervoor dat de druk kan worden ontwikkeld en voorkomt bypass van smeermiddel tijdens hoge druk vanuit de zuigerkamer.

Nauwkeurig bewerkte kogelcontrole en zittingoppervlakken met gecoate of diamantgeslepen kogelzittingen

Dit voorkomt dat vet terugstroomt in de zuigerkamer. Als dit gebeurt, komt het vet niet bij het lager en zal het vetpistool niet werken.

De zuiger kan zich uitstrekken tot aan de kogelcontrole

Hierdoor kan lucht worden verdreven, waardoor de vetspuit niet leegloopt. Dit is een belangrijke eigenschap wanneer lucht in het vet wordt gebracht; gewoonlijk tijdens het bijvullen.

Gietijzeren metalen kop

Dit zorgt voor voldoende hardheid ten behoeve van slijtvastheid om nauwe spelingen tussen zuiger en plunjer te behouden, waardoor het vermogen van het vetpistool om druk te produceren en te behouden na verloop van tijd wordt verlengd.

Ontwerp van vetbuis en afdichting voor drie vulmethodes

De drie vulmethodes zijn bulk-, afstands- en patroonvulling. Ideaal is een elastomeer volgafdichting die in twee richtingen afdicht en geschikt is of kan worden gemaakt voor een standaard vetpatroon. Voor vullen in bulk en op afstand moet de afdichting voorkomen dat het vet van bovenaf de volger in het vetspuitpistool kan passeren. Voor gebruik in patronen moet de afdichting geschikt zijn voor de buis van de vetpatroon.

Voldoende opening van vet van de cartridge naar de zuigercompartiment

Er is een opening nodig die groot genoeg is, zodat de doorstroming van het vet van de patroonbuis naar de zuigerkamer niet wordt belemmerd. Dit is vooral belangrijk wanneer het industriële vetpistool bij koud weer wordt gebruikt. De grootte van de opening moet groot genoeg zijn om de doorstroming van het vet onder koude temperatuuromstandigheden toe te laten.

Zware stalen constructie van de vetkamer

Typisch betekent dit dat een stalen buis met een wanddikte van .045 inch of meer nodig is om een robuust ontwerp te garanderen.

Drie kaak geharde koppeling (in tegenstelling tot een vier kaak)

Dit zorgt voor een betrouwbare afdichtingsverbinding door de kogel van de fitting vast te grijpen; en naarmate er meer druk nodig is om het vet door de fitting te persen, zal de afdichting strakker worden, waardoor lekkage wordt voorkomen.

Lees ook: Tips voor bij het kopen van de juiste rolstoelbus