post

Als je zoals veel chauffeurs bent, is de kans groot dat je een groot deel van jouw tijd achter het stuur van jouw auto of vrachtwagen doorbrengt. Tijdens jouw drukke routine is het normaal dat het interieur van jouw auto rommelig en vuil wordt. Met een professionele poetsbeurt kun je jouw werkbus inrichting weer als nieuw maken. Door de tijd te nemen om een auto detailing voor jouw voertuig te regelen, zul je in staat zijn om jouw auto schoner te krijgen dan je thuis zou kunnen. Om de voordelen van car detailing te benadrukken, laten we eens kijken naar de voordelen van het schoonhouden van het interieur van jouw auto…

Behoud de waarde van jouw voertuig

Zorg goed voor jouw grote investering, de meesten van ons houden tegenwoordig geen auto voor het leven. Op een dag zul je jouw auto inruilen of verkopen en het zal je helpen bij de inruil of verkoop van jouw auto. Onderhoud regelmatig zowel het interieur als het exterieur van jouw auto.

Vlekken verwijderen en voorkomen

Het verwijderen van vastzittend dierenhaar en het verwijderen van watervlekken zijn van cruciaal belang voor bestuurders met stoffen bekleding. Als je lederen bekleding hebt, is het goed reinigen en verzorgen van de bekleding vergelijkbaar met het smeren van lotion op jouw huid. Beide bieden het voordeel van bescherming, terwijl het ook helpt om barsten of andere soorten schade in de toekomst te voorkomen. En natuurlijk zijn er producten om vlekken en andere stoffen uit tapijten te verwijderen, zoals ontvetters en enzymenreinigers. Door het interieur van jouw auto regelmatig te laten poetsen, kun je al die lelijke vlekken verwijderen en voorkomen met de juiste reinigings- en onderhoudsproducten voor elk oppervlak van jouw auto.

Oppervlakken van het voertuig desinfecteren

De CDC raadt aan wegwerphandschoenen te dragen voor het reinigen en vervolgens desinfecteren van oppervlakken. Als een oppervlak vuil lijkt, moet het met water en zeep worden afgeveegd voordat je het desinfecteert. Voor het interieur van het voertuig kan een zachte doek of een microvezeldoek met water en zeep worden gebruikt om harde oppervlakken schoon te vegen. Denk aan de stereoknop, het contact, de koppeling, het stuurwiel, het vergrendelingsmechanisme van de veiligheidsgordel en het kastje van het handschoenenkastje, je raakt ze waarschijnlijk meermaals aan dan je denkt.

Bescherm de bekleding tegen milieuschade

Een professioneel uitgevoerde auto-reiniging betekent dat de juiste aandacht zal worden besteed aan eventuele schade aan de bekleding en de stoelen en dat de juiste reinigings- en onderhoudsproducten voor de bekleding zullen worden gebruikt. Te veel kracht tijdens het reinigingsproces kan voortijdige slijtage en rafelen van het tapijt bevorderen. Het tinten van de ruiten blokkeert ook schadelijke UV-stralen. Zowel je als het interieur van jouw auto zullen blij zijn met getinte ruiten. Als je de ruiten professioneel laat tinten, vermindert dat de schade die de zonnestralen toebrengen aan het interieur van jouw auto. Zonder de warmte van de zon die de stof van jouw autostoelen regelmatig verbleekt, zorgen getinte ruiten ervoor dat jouw auto er langer als nieuw uit blijft zien. Auto’s met een lederen interieur hebben ook veel baat bij getinte ruiten. Ultraviolette stralen van de zon zijn intens. Zelfs in de wintermaanden is het belangrijk om het interieur regelmatig schoon te houden, want zelfs met rubberen matten kan er nog steeds zout- en watererosie plaatsvinden.

Houd allergieën op afstand

Voor velen betekent de lente loopneuzen en rode, gezwollen ogen. Het betekent niezen en snotteren, voortdurend op zoek naar een zakdoekje. Maar allergenen zijn niet alleen een probleem van buiten. Allergenen binnenshuis zijn vaak het ergst, omdat ze altijd aanwezig zijn. Een enorme bron van allergenen bevindt zich in jouw auto. Een van de aspecten die autobezitters over het hoofd zien, is het stofzuigen van alle hoeken en gaten van het interieur van jouw auto. Het verwijderen van al het vuil, stof en mogelijke schimmelgroei zal jouw allergische reactie verminderen en jouw algemene gezondheid en die van jouw passagiers verbeteren.

Lees ook: Het belang en specialiteit van stijlvolle handtassen