post

Of je nu de volledige 18 stappen per dag gebruikt of niet, probeer deze huidregels te onthouden: hydrateren, exfoliëren, nooit de zonverzorging overslaan en holistisch denken. Ik zal het hieronder uitleggen…

P.S. Klik hier om merken zoals Etude House en meer te bekijken. 

Hydrateer

Hydratatie is de sleutel tot een vlekkeloze, stralende huid. Lagen hydraterende producten helpen hen beter door te dringen in de huid, waardoor ze effectiever zijn. Je ziet direct het resultaat: een vollere, jonger uitziende huid en een natuurlijke gloed die van binnenuit straalt. Om gehydrateerd te blijven, was je gezicht eerst alleen met water. De reden hiervoor is dat de natuurlijke olie die door de huid wordt gegenereerd, hydraterende eigenschappen heeft die een vitale rol spelen bij het laten gloeien en dauwerig blijven van de huid. Ten tweede houd je een nevelspray op waterbasis in je tas – een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat je huid de hele dag door goed gehydrateerd blijft. Ten derde, gebruik een kussenfoundation. Koreaanse schoonheidsdeskundigen hebben kussenaanbrengers uitgevonden om een extreem gelijkmatige en natuurlijk ogende dekking mogelijk te maken en omdat kussenfoundations zeer waterig zijn, drogen ze je gezicht niet uit, zoals traditionele foundations dat wel kunnen. Gebruik ten slotte een gelaatsmasker om de hydratatie te maximaliseren. Sommige Koreaanse vrouwen gebruiken zelfs meer dan één masker per dag, hoe druk ze het ook hebben!

Exfolieer

Koreaanse vrouwen schrobben hun lichaam en gezicht religieus. Koreanen hebben de neiging om naar sauna’s te gaan of lange baden te nemen voor het scrubben om de poriën van de huid te openen en het resultaat te optimaliseren. Het is ook een gebruikelijke techniek om dode huidcellen en onzuiverheden te verwijderen met behulp van scrubwanten. Het is belangrijk om zowel koude als warme handdoeken te gebruiken om de poriën te openen of te sluiten voor het exfoliëren en het aanbrengen van het product.

Huidverzorging betekent zonverzorging

Koreaanse vrouwen weten dat een goede bescherming tegen de zon van vitaal belang is voor een goede gezondheid van de huid. Een SPF van 50 of hoger om de drie uur is gebruikelijk bij Koreaanse vrouwen, zelfs als ze zich thuis of op een regenachtige dag ontspannen. Sommige Koreaanse autobedrijven zijn zelfs begonnen met het introduceren van ramen met SPF voor diegenen die serieus met zonbescherming bezig zijn!

Eet en slaap lekker

Koreaanse vrouwen geloven in een holistische benadering van huidverzorging en daarom worden gezonde voeding en een goede nachtrust net zo belangrijk geacht als het gebruik van huidverzorgingsproducten in hun dagelijkse routines. Wij geloven dat voedsel een medicijn is, zelfs als het om de huid gaat, en als er huidproblemen zijn, kunnen deze zowel met huidverzorgingsproducten als met voedsel worden behandeld. In de Koreaanse cultuur wordt bijvoorbeeld gezegd dat als je een vlek op je voorhoofd hebt, dit betekent dat je hart overwerkt is, en dus zullen Koreaanse vrouwen groene thee of dadelthee drinken, die bedoeld zijn om de gezondheid van het hart te verbeteren. We hechten ook evenveel waarde aan een goede nachtrust als aan huidverzorging. Het is een must om tegen 22 uur ’s avonds in bed te liggen, want 22 uur ’s avonds tot 2 uur ’s nachts wordt beschouwd als een ‘gouden tijd’ voor huidrust en revitalisatie.

Lees ook: Renovlies: Wat is het en wat zijn de kenmerken?