post

Dankzij de regels betreffende sociale afstand in deze tijden van de pandemie, zijn escape room spellen gedwongen om online te gaan. Het hele proces werkt buitengewoon goed, met een echte live spelmeester die zich in een echte escape room bevindt en via een conferentie-app instructies aanneemt van spelers die comfortabel thuis zitten. Voor kinderen die thuis vastzitten, met beperkte schooluren en weinig kans om hun vrienden te ontmoeten, is een online escape room game de perfecte tijdvuller en tevens een sociale ontmoetingsplaats.

Kinderen zijn gewend aan het hele palaver van het spelen van games online, dus het spelen van een real-live escape room via het internet zou een tweede natuur voor hen moeten zijn. Niet alleen zullen deze spellen blijken te e educatief, maar ook zij bieden een prachtige afleiding die hen zal verlaten voldaan, tevreden en gelukkig.

Je kunt iets nieuws leren

Voor alle kinderen, is het volkomen natuurlijk te willen verkennen en ontdekken van nieuwe feiten, dingen en informatie. Dit is een van de belangrijkste methoden waarmee ze zichzelf te onderwijzen. Een van de meest voordelige aspecten van escape room games is dat de spelers zullen worden geconfronteerd met volledig nieuwe puzzels en aanwijzingen die, ook, zal een geheel nieuwe manier van denken vereisen. Dankzij de immersieve aard van het spel, zullen kinderen e interactie met nieuwe ontwerpen en codes, en tekst die ze nog nooit eerder zijn tegengekomen. Dit zal, binnen de context van het spel en de tijd die verstrijkt, aanzetten tot snel denken en oplossingen die gebaseerd zijn op nieuwe en creatieve manieren om naar de wereld te kijken. Een online escape room game biedt een interactieve leerervaring die zijn weerga niet kent.

Prikkelt de zintuigen

Het spelen van een online escape room plaatst de speler in het midden van de actie. Dankzij het verhaal dat stevig in de verbeelding is geplant voordat het spel begint en vervolgens versterkt met de lopende gameplay, zal de speler volledig worden ondergedompeld en volledig gericht zijn op de online wereld waarin ze zich bevinden. Dit betekent dat alle zintuigen op 100% werken. Ook al is het spel online, het overlevingsinstinct van de speler blijft hetzelfde, of het nu de echte of de virtuele wereld is.

Verhoogt communicatie en sociale vaardigheden

Als een groep kinderen een escape room spel speelt, ook al is het via het internet, zijn goede sociale interactie en communicatie een must. Als je bedenkt dat het spel een behoorlijke hoeveelheid stress veroorzaakt, dan is het kunnen leiden en vinden van de puzzels en aanwijzingen onder extreme druk een geweldige manier om te leren hoe je onder druk met goede communicatie omgaat. Om de uitdaging tot een goed einde te brengen, zullen de kinderen weinig andere keuze hebben dan duidelijk en beknopt te communiceren. Ze mogen dan wel ondergedompeld zijn in een virtuele wereld, toch moeten ze gebruik maken van echte fysieke kanalen voor zuivere communicatie.

Lees ook: 5 Voordelen van auto interieur detailling