post

We zijn nog steeds in het Wilde Westen van het internet en achter elke klik schuilt een potentieel gevaar of uitbuiting. Op dit moment zijn de technische bedrijven jouw gegevens aan het ontginnen en vervolgens verkopen aan de hoogste bieder, die niet eens de oplichters, trollen, dieven, haaien, spionnen, hackers en oplichters wil noemen. Ondertussen loop je naakt rond en daarmee bedoelen we dat je geen gebruik maakt van een VPN (Virtual Private Network).

Wat is een VPN, precies? In principe is het een netwerksysteem dat buiten het internet bestaat en dat gebruik maakt van extra beveiligings- en versleutelingsmaatregelen zoals versleutelde email om jouw gegevens en zelfs jouw identiteit te beschermen terwijl je op het web surft. Niet alleen zijn VPN’s noodzakelijker dan ooit tevoren, maar ze zijn ook betaalbaarder.

Beveiligde bestandsdeling

Met een VPN tot jouw beschikking kunnen jij en anderen gedurende langere tijd bestanden delen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het feit dat de gegevens worden gestolen of blootgelegd.

Toegang op afstand

Omdat een VPN een echt netwerk is, kun je het op afstand benaderen. Dit maakt het een geweldige hulpbron voor bedrijven, met name om werknemers van buiten het kantoor te laten werken. Waar je ook bent, jouw gegevens en informatie blijven beschermd zolang je het VPN gebruikt.

Anonimiteit

Anonimiteit is ofwel een van de grootste principes van het internet ofwel een van de grootste problemen, afhankelijk van wie je het vraagt. Het blijft echter een feit dat wanneer jouw identiteit wordt onthuld, er iemand of iets zal komen om jou en jouw gegevens te exploiteren. Bovendien zijn er bepaalde online activiteiten die we gewoonweg niet tot ons willen laten herleiden (we laten de details aan jouw verbeelding over).

Door gebruik te maken van een VPN heb je toegang tot webapplicaties en websites met behoud van volledige anonimiteit. Dat maakt een VPN veel voordeliger dan incognito modi en web proxy’s, die jouw identiteit of gegevens niet volledig beschermen.

Een kleine disclaimer: als je jouw identiteit via een VPN maskeert, vragen we je vriendelijk om dit voordeel om de juiste redenen te gebruiken. Het laatste wat het internet nodig heeft is een andere anonieme trol!

Lees ook: Redenen waarom bordspellen goed voor je zijn