post

Om ervoor te zorgen dat werknemers geen stappen overslaan in workflows, geen details over het hoofd zien, taken niet onnodig herhalen of taken opgeven voordat ze voltooid zijn, stellen bedrijven gestandaardiseerde processen op. Deze bedrijfsprocessen zorgen voor compliance en conformiteit in de manier waarop een bedrijf opereert. Bedrijfsprocessen moeten daarom consistent blijven als ze herhaaldelijk worden uitgevoerd. Dit is waar software voor de business proces automation (BPA) om de hoek komt kijken.

De meeste bedrijven gebruiken BPA vandaag om zaken als projecten, portfolio’s, kennisactiva, self-service portalen, workflows en dataflows te beheren. De industrieën die het meest gebruik maken van BPA zijn het bankwezen, de gezondheidszorg, telecommunicatie, en handel en productie.

Bijna alle bedrijfsprocessen kunnen tegenwoordig tot op zekere hoogte worden geautomatiseerd. De meeste kunnen zelfs vergaand worden geautomatiseerd.

Tools voor de automatisering van bedrijfsprocessen maken het automatiseren van taken eenvoudiger. Ze bevatten vaak sjablonen die uw team kan volgen om processen te automatiseren die gebruikelijk zijn in en tussen sectoren, met voordelen zoals:

Operationele efficiëntie

BPA kan efficiëntie creëren door het werk dat gemoeid is met processen te verminderen en/of de loonkosten te verlagen door de behoefte aan extra personeel te beperken naarmate de activiteiten groeien.

Productiviteit

Versnellen van processen zodat het werk sneller en met minder herhalingen wordt voltooid.

Moreel

Verlicht de eentonigheid voor werknemers en verbetert de werknemerservaring, evenals de klantervaring, die op zijn beurt de werknemerservaring verder verbetert.

Governance en controle

Verbetert de naleving van regelgeving, zodat bedrijven niet in overtreding raken en hoge boetes en kosten moeten betalen.

Kostenbesparing

Efficiënt gebruik van tijd geeft bedrijven de mogelijkheid om de productie te verhogen zonder het personeelsbestand uit te breiden, of om de loonkosten te verlagen en toch hetzelfde niveau van productie te behouden.

Toewijzing van personeel

Werknemers kunnen worden ingezet voor werk dat beter bij hun talenten past. Werknemers zijn meer tevreden met hun werk, en werkgevers halen het meeste voordeel uit het talent van elk individu.

Vermindering van menselijke fouten

Vermindert de menselijke gegevensinvoer en inzichtfouten aanzienlijk en verhoogt de efficiëntie omdat de tijd van werknemers niet langer wordt verspild aan repetitief, laag-niveau werk.

Samenwerking

Houdt het projectproces bij, houdt het team op de hoogte, verstuurt herinneringen en voert andere functies uit die samenwerking eenvoudiger en georganiseerder maken. Verder verlicht BPA de frustraties van werknemers en maakt tijd vrij voor hen om samen te werken, wat het werk versnelt, het oplossen van problemen verbetert en innovaties stimuleert.

Verbeterde inzichten

Vergroot het vermogen van de leiding om de voltooiing van een bedrijfsproces te traceren, evenals het inzicht in de stappen in het proces. Dit maakt het gemakkelijker om processen te verfijnen voor snellere en betere bedrijfsresultaten. BPA stelt leiders ook in staat om dieper te graven voor meer inzichten en om meer en nieuwere gegevens te analyseren. Bovendien worden bedrijfsprocessen gestandaardiseerd, waardoor eerlijkheid wordt gewaarborgd en vooroordelen worden weggenomen die de inzichten kunnen vertekenen.

Grotere beschikbaarheid

Maakt het mogelijk dat diensten die op werknemers en/of klanten gericht zijn, vaker beschikbaar zijn dan wanneer zij ook verantwoordelijk zouden zijn voor andere, handmatige taken.

Lees ook: Alles wat je moet weten voordat je een industrieel vetpistool koopt